Omgeving

In de kop van Overijssel, zeven kilometer vanaf het bekende waterdorp Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt onze mooie, royale, rustig, stralingsarm gelegen, vakantiewoning. Vanuit de vakantiewoning hebt u ruim zicht op de omringende weilanden, het kanaal Steenwijk-Ossenzijl en het begin van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

omgeving

Het kanaal ligt op een loopafstand van ongeveer 250 meter. Leuk voor een wandelingetje en in de zomer kunt u genieten van de pleziervaart op het kanaal. Langs het kanaal ligt een mooi verhard fietspad richting o.a. Steenwijk, Ossenzijl, Kalenberg en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Natuurmonumenten beheert het zuidelijke deel: De Wieden. Dit waterrijke natuurgebed in de Kop van Overijssel is een oase van ruimte en rust. Je vindt hier plassen en sloten, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen.

Zeldzame dieren als de otter en de zwarte stern voelen zich thuis in de natte natuur van De Wieden. Vanaf de observatieplekken in het gebied kun je allerlei soorten vogels zien, zoals de aalscholver en zilverreiger. Op de hooilanden groeien planten en kleurrijke bloemen, zoals de dotterbloem en ratelaar. Uniek voor de Wieden is het zeldzame trilveen.

De vakantiewoning ligt aan een van de fietsknooppuntroutes in de omgeving.

In de nabijgelegen dorpen Steenwijkerwold (1,2 km) en Oldemarkt (8 km) kunt u o.a. bij de supermarkt, slager, brood-en banketbakker uw boodschappen doen. De stad Steenwijk ligt op ongeveer 6 km afstand. Het mooie havenstadje Blokzijl ligt op ongeveer 11 km afstand.

omgeving-2